CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ BÜLENT TEZCAN’IN BASIN AÇIKLAMASI (01 MAYIS 2018)
01.05.2018

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan:

-
"Seçim yaklaşırken ateş bacayı sardı, telaş başladı. AK Parti iktidarı bir telaş paketi açıkladı dün"

-"3 sene önce söylediklerimizi bugün güncelleyip milletin, halkın, vatandaşın hak ettiği daha iyisini vermek gerekirken; 3 sene milleti yalanla, dolanla uyutup, oyalayıp 3 sene sonra çalıyorlar, çalarken de eksik, bozarak, değiştirerek uyguluyorlar"

-"Bütün planlamamızı yaptık, Cumhurbaşkanı adayımızı Cuma günü Saat 10.00’da Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonunda büyük bir buluşmayla açıklıyoruz"

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan Genel Merkezde düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti:

Değerli basın mensupları, hoş geldiniz. Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı, Emek Bayramı. Bütün çalışanların, emekçilerin Emek Bayramını kutluyorum. Tabi siz basın emekçileri olarak bu bayramda da çalışıyorsunuz, sizleri tekrar bugün tatil günü burada topladık ama basın emekçilerinin tatili olmadığını biliyoruz. Her bayram sizler görevinize devam ediyorsunuz.

İş cinayetleri yine devam ediyor, dün bir maden işçisi iş cinayetine kurban gitti. İş cinayetlerinin arttığı, önlenmediği, önlemediği bir dönemde, bir ortamda Emek Bayramı kutluyoruz. Acıların olmadığı, emeğin hak ettiği saygıyı gördüğü bir Türkiye ve dünya diliyoruz.

Değerli arkadaşlar, seçim yaklaşıyor, seçim yaklaşırken ateş bacayı sardı, telaş başladı. AK Parti iktidarı bir telaş paketi açıkladı dün. Telaş paketi açıklarken bizim 2015 yılındaki seçim bildirgemizi yine çalmış, huylu huyundan vazgeçmiyor, kendilerinin bir şey üretmek yerine hazırı çalarken onu da bozarak alıyorlar. Olduğu gibi alsalar önemli değil, milletin işine yarayacak. İki şey önemli, bir geç alıyorlar, aradan geçmiş 3 sene, 3 sene önce söylediklerimizi bugün güncelleyip milletin, halkın, vatandaşın hak ettiği daha iyisini vermek gerekirken; 3 sene milleti yalanla, dolanla uyutup, oyalayıp 3 sene sonra çalıyorlar, çalarken de eksik, bozarak, değiştirerek uyguluyorlar. Yine de iyidir bir adım daha atmış olmaları. Bu telaş paketi en azından vatandaşın belli dertlerine bir nebze çare olacağı için iyidir, ama kesin çare değildir.

Sevgili vatandaşlarımıza sesleniyorum; bu telaş paketine aldanmayın, bunun daha çoğunu yapmak mümkündür. Eğer 2015 yılında bizi iktidara getirselerdi bunun daha çoğunu 3 sene önce verecektik. Şimdi 2018 yılında yeni bir seçime gidiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı inşallah kurulacak, çok daha fazlasını vatandaşın hak ettiğini vereceğiz.

Bakın, 2015’te emekliye Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramında 2 maaş ikramiye dedik, 2 maaş ikramiye maaş. Yani 2 bin 500 lira maaş alıyorsa 2 tane ikramiye 2 bin 500, 2 bin 500, 5 bin lira ikramiye alacaktı. 2 bin lira maaş alıyorsa 2 bin lira Ramazan Bayramında, 2 bin lira Kurban Bayramında 2 maaş ikramiye alacaktı. Ne zaman söyledik? 2015’te. Biz bunu söylediğimizde kıyameti kopardılar “ya nerede, nasıl vereceksiniz bu parayı” diye. 3 sene milleti kandırdılar, oyaladılar şimdi 2018 seçimlerine giderken paçaları tutuştu şimdi 1000 lira ikramiye diyorlar. Yani dedim ya çalarken de eksik çalıyorlar bizim projeyi diye. 1000 lira ikramiye. Sarayın dakikası bin 600 lirayı geçiyor, bir asgari ücret, o gözlerine çok görünmüyor ama emekliye bayram ikramiyesi verirken bile gözlerine çok görünüyor onu bile böyle parça parça, sakına sakına veriyorlar. 1000 lira Ramazan Bayramında, 1000 lira Kurban Bayramında ikramiye diyorlar. Biz tekrar söylüyoruz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında emekliye 2 maaş ikramiye ne maaş alıyorsa 2 maaş ikramiye sözümüzdür.

Şimdi paket açıklamışlar, dedim ya telaş paketi. Vergi ve prim ödemeleriyle ilgili af getiriyoruz diyorlar. Güzel, niye affediyorsunuz demiyoruz. İyi de niye affa mahkum bırakıyorsunuz esnafı? Niye affediyorsunuz demiyoruz da esnafı niye affa mahkum ediyorsunuz. Yani şimdi 16 yılda 6 sefer vergi affı çıkardılar, 6 sefer vergi ve prim affı çıkardılar, 6 sefer affa rağmen esnaf ödeyememiş sigorta primini. Vergisini hala ödeyemez duruma gelmiş. Mesele demek ki siz esnafı vergisini ödeyemez hale sokmuşsunuz, perişan etmişsiniz. Önemli olan geçici aflarla nefes aldırmak değil, önemli olan ekonomiyi düze çıkarmak, ticareti yükseltmek, affa muhtaç hale getirmemek. Esnafı, işvereni, ticaret erbabını affa muhtaç hale düşürmemek, mesele bu. O nedenle affa karşı değiliz ama esnafı affa muhtaç eden zihniyete karşıyız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında esnafın affa muhtaç olmadığı bir dönem yaşanacak.

Değerli arkadaşlar diğer söylediklerine bakın, “yaşlılık aylığı artıyor” diyor. 2015 yılında biz söyledik. 3 senedir neredeydiniz ya neredeydiniz, 3 senedir neredeydiniz? Seçimi mi beklemeniz gerekiyor? İmar barışı 2015 yılında söyledik. 3 senedir neredeydiniz niye yapmadınız da seçim arifesinde milletin önüne çıkıp yapacağız diyorsunuz? Bağ-Kur borcu olanlara sağlık hizmeti, biz 2015’te söyledik. 2015’ten buyana her gün söylüyoruz, milleti niye ölüme terk ediyorsunuz? “Borcu nedeniyle esnaf Bağ-Kur prim borcunu ödeyemedi diye hastane kapısında niye geri çeviriyorsunuz” diye diye, tepelerine vura vura vura kabul ettirdik şimdi. Neden kabul ettiler? Seçim telaşından. Şimdi seçim geldi dayandı onun için kabul etmek zorunda kaldılar.

Şimdi 2018 seçimlerinde seçim bildirgemizi açıkladığımızda göreceksiniz ki bunları bir telaş daha saracak, tıpkı 2015’te olduğu gibi "nasıl yapacaksınız, memleket batar" diyecekler. Kendi saraylarının gideriyle memleket batmazken esnafa, memura, işçiye verilen para gözlerine büyük görünecek batar diyecekler.

Milletimize sesleniyorum, bir kere daha bizim taahhüt ettiklerimizin yarısını 4 sene sonra almak istemiyorsanız bugünden bizim taahhütlerimizin tamamını almak istiyorsanız yapılacak iş belli 24 Haziran’da sandığa gideceksiniz Cumhuriyet Halk Partisini iktidar edeceksiniz. Başka yolu yok.

Bakın 2 milyon 750 bin memur var çalışan, polis, öğretmen, kamuda çalışan 2 milyon 750 bin memur var. Bunların bayramı yok mu, bunlar bayram yapmayacak mı, şimdi bayrama girerken bunlara niye ikramiye vermiyorsun? İşçiler toplu sözleşmeden doğan ikramiyelerini alabiliyorlar, bunlara niye vermiyorsun bayrama giderken ikramiye. Bu pakette bu da yok. Çünkü bu paket verme paketi değil, bu paket aldatma paketi, oy alma paketi. Yoksa çalışana verme paketi değil.

Değerli arkadaşlar, tabi bütün bunlara rağmen 24 Haziran’da millet sandıkta gereğini yapacak. Hepiniz biliyorum Cumhurbaşkanı adayı ne zaman açıklanacak, ne oldu, program nasıl gidiyor diye merak ediyorsunuz. Güncel olan konu bu. Cumhurbaşkanı adayımız Türkiye’de bir yeni dönemde yeni bir başlangıç olacak. Ben burada tabi Cumhurbaşkanı adayı ismi açıklamayacağım ama bir daha aday ne zaman açıklanacak sorularını bitireceğiz. Bütün planlamamızı yaptık, Cumhurbaşkanı adayımızı Cuma günü Saat 10.00’da Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonunda büyük bir buluşmayla açıklıyoruz. Hazırlıklarımıza başladık, bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz gelmek isteyen herkes Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda Saat 10.00’da Cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız. Bütün Türkiye o gün öğrenecek. Örgütlerimiz büyük bir heyecanla o günün hazırlığını yapıyorlar. Kulis bilgisi aramanıza gerek kalmasın diye ne zaman açıklanacağını şimdiden duyuruyoruz. Cuma gününü bekleyin, daha erken değil, daha geç de değil Cuma günü Saat 10.00’da Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonunda Cumhurbaşkanı adayımız açıklanacak.

Hepinize teşekkür ediyorum, hayırlı olsun, uğurlu olsun Türkiye için, güzel şeyler yaşayacağız.

Soru- Efendim grup kararı alınmasına gerek var mı? YSK’dan sorulacağı ifade edilmişti o nedenle yarın bir grup toplantısı olacak mı?

Bülent TEZCAN- Yani grubumuz tam yetki verdi Sayın Genel Başkanımıza. Bu nedenle teknik olarak ve hukuki olarak bu gerekmiyor. Ama alıp almama konusu Sayın Genel Başkanın takdirindedir. Tekrar toplayabilir o kendi takdirindedir. Ama grubumuz bu konuda oy birliğiyle yetki vermişti Genel Başkanımıza.

Soru- İttifakla ilgili gelinen bir aşama var mıdır, ittifakın duyurusu olacak mı, partilerle anlaşma sağlandı mı? Onu ne zaman göreceğiz?

Bülent TEZCAN- Demokrasi güçlerini parça parça sandığa götürmek isteyen heves başarısız kalacak, demokrasi güçleri sandıkta birlikte bir arada hareket etme yeteneğine sahip olduğunu gösterecek arkadaşlar.

Soru- Yani bu durumda ittifak sağlanıyor?

Bülent TEZCAN- Önemli bir noktadayız.

Teşekkür ediyorum arkadaşlar.